پروتئین تراپی مو چیست و چگونه انجام می شود؟

پروتئین تراپی مو روشی است که موهای آسیبدیده را بهوسیله آبرسانی مو ترمیم و تقویت میکند. از آنجا که خانمها برای تنوع و زیبایی بیشتر ممکن است از رنگ مو، سشوار و اتوی مو استفاده کنند. موها پس از مدتی شادابی اولیه خود را از دست میدهند و ضعیف و شکننده میشوند. برای جبران آن میتوان با پروتئین تراپی، پروتئین لازم را به موها منتقل کرد و خشکی و وزی آنها را رفع کرد. ما در این مقاله از سری مقالههای آکادمی زیبایی زمرد قصد داریم در مورد این روش صحبت کنیم و هر آنچه که به این روش مربوط میشود را خدمت شما ارائه کنیم؛ پس تا پایان مطلب همراه ما باشید.
پروتئین تراپی مو چیست؟
کراتین تراپی و پروتئین تراپی مو امروزه بسیار پرطرفدار است. پروتئین تراپی به روشی گفته میشود که از مو مراقبت کرده و با تامین پروتئین، آنها را زیبا و باطراوت میکند. این عمل در سالنهای زیبایی توسط آرایشگرانی که در این زمینه تخصص دارند انجام میشود. انجام آن به این ترتیب است که با اضافه کردن پروتئین هیدرولیز شده به موها و پر کردن خلاء کوتیکولهای مو به سلامت و بهبود الاستیسیته موها کمک میکنند. با این روش، موها تغذیه و ترمیم شده و رشته موهای آسیب دیده بازسازی میشوند. این امر به تقویت بافت مو و استحکام آن کمک میکند.
در این روش با ایجاد یک لایه محافظ علاوه بر اینکه جلوی از دست رفتن پروتئین کوتیکولهای مو گرفته میشود موهای آسیبدیده هم ترمیم میشوند. از روشهای تراپی گرم یا سرد برای این منظور کمک میگیرند. در تراپی گرم از اتوی مو استفاده میشود ولی در تراپی سرد، اتوی مو جایی ندارد؛ به همین دلیل به پروتئین تراپی مو بدون اتوکشی معروف است. کراتین تراپی و پروتئین درمانی مو شباهت زیادی با هم دارند با این تفاوت که در پروتئین درمانی، موها احیا شده و تا ۶۰ درصد صاف میشوند درحالیکه در کراتین تراپی موها تا ۹۰ درصد صاف میشوند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع طلا و جواهرات مو
انواع پروتئین درمانی مو
پروتئین تراپی یا پروتئین درمانی مو در انواع زیر هستند:
- پروتئین درمانی مرطوبکننده: این روش برای افرادی مناسب است که موهای خشک و آسیب دیده دارند. افرادی که در رنگ کردن موهای خود افراط میکنند یا موهای افرادی که تحت تاثیر عوامل محیطی دهیدراته شده است میتوانند این روش را انتخاب کنند.
- پروتئین درمانی ترمیمکننده: پروتئین تراپی ترمیم کننده مو همانند روش قبلی برای موهای آسیب دیده کاربرد دارد. در این تکنیک علاوه بر اینکه به موها رطوبترسانی میشود، مواد مغذی مورد نیاز موها نیز جذب میشود. بهتر است هر دو هفته یک بار از این روش استفاده کنید.
کاربرد پروتئین تراپی مو
بهدلیل اینکه موها تشکیل شده از پروتئین هستند، وقتی پروتئین در موها کم باشد موها ضعیف و شکننده شده و آسیب میبینند. برای تقویت موها از محصولاتی که دارای پروتئینهای مختلف نظیر کراتین، کراتین هیدرولیز شده، پروتئین گندم و پروتئینهای طبیعی دیگر هستند استفاده میشوند تا یک لایه محافظ روی موها ایجاد کنند. از کاربردهای این روش درمانی مو عبارتند از:
- به تقویت، افزایش قدرت و سلامت موها کمک میکند و در رفع ریزش مو در زنان موثر است.
- موهایی که شکننده شده و آسیب دیده هستند را ترمیم میکند.
- حجم موها را افزایش میدهد و موها را ضخیمتر میکند.
- موهایی که با مواد شیمیایی یا حرارتی آسیب دیدهاند بازسازی و ترمیم میکند.
- به بهبود موهای خشک و آسیب دیده کمک میکند و نرمی و لطافت موها را افزایش میدهد.
- این روش پیوند پروتئینی از بین رفته موها را ترمیم کرده و به درمان موخوره کمک میکند.
پروتئین تراپی مو برای چه کسانی خوب است؟
از پروتئین تراپی مو میتوان برای انواع موها استفاده کرد افرادی که موهای خشک، آسیب دیده، رنگ و دکلره شده، زبر یا ضخیم دارند، میتوانند این روش را انتخاب کنند. خانمهایی که دارای موهای سالم و قوی هستند لازم نیست از این روش استفاده کنند؛ ولی افرادی که موهای آنها نازک یا بسیار ضعیف است میتوانند با استفاده از پروتئین اضافی، موها را ضخیمتر و محکمتر نشان دهند. همانطور که در آموزش شینیون مو ذکر کردیم اگر موها ضعیف و نازک باشند شینیون روی آنها بهخوبی اجرا نمیشود و لازم است شینیونکار برای این نوع موها از پروتزهای مو استفاده کند؛ بنابراین پروتئین تراپی به خانمهایی که تارهای موی ضعیف و شل دارند توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: آموزش شینیون خطی
چه کسانی نباید پروتئین تراپی مو را انجام دهند؟
اگر چه اکثر افراد میتوانند بدون نگرانی به پروتئین تراپی مو اقدام کنند؛ اما این روش به برخی از افراد توصیه نمیشود این افراد عبارتند از:
- افرادی که به مواد موجود در محصولات پروتئین تراپی حساسیت دارند.
- افرادی که دارای پوست حساس هستند.
- افرادی که با مشکلاتی مانند التهاب، عفونت، زخم یا ترشحات غیرطبیعی در پوست سر مواجه هستند.
- خانمهای باردار و شیرده بهعلت تغییرات هورمونی نمیتوانند از این روش استفاده کنند.
- درصورتیکه ریزش مو به دلیل وجود مشکلات پزشکی نظیر اختلالات هورمونی رخ دهد، قبل از هر کاری باید مشکل را برطرف کرد.
بهترین مواد پروتئین تراپی مو
در این روش تراپی مو لازم است از مواد پروتئینی مغذی برای تقویت و تغذیه موها استفاده شود. از بهترین مواد پروتئینی مو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کراتین
- پروتئینهای هیدرولیز شده مانند پروتئین گندم، پروتئین شیر، پروتئین سویا و پروتئین جو
- پروتئین حیوانی
- روغن آرگان سرشار از ویتامین E و آنتیاکسیدان
- ویتامینها و مواد معدنی مانند ویتامین B، ویتامین E، روی، بیوتین، آهن و سیلیکا
بیشتر بخوانید: آموزش شینیون موی اروپایی
روش انجام پروتئین تراپی مو در سالن های زیبایی
برای اینکه پروتئین تراپی بهخوبی انجام شود بهتر است به سالنهای زیبایی معروف و معتبر بروید؛ چرا که اگر از مواد اولیه نامرغوب برای این کار استفاده شود نه تنها موها تقویت نمیشوند، بلکه مشکلات بیشتری پیش میآید حتی ممکن است موها ریزش پیدا کنند.
مراحل پروتئین تراپی مو در سالن به ترتیب زیر است:
✅ مرحله اول: شستشوی مو
برای شروع ابتدا پس از شستشوی موها با شامپوی قلیایی مناسب و پاک کردن هرگونه آلودگی، روغن یا … آب گرم را روی موها ریخته و بعد از شامپو زدن به موها، آنها را بهآرامی ماساژ میدهند. بعد از آن موها را آبکشی کرده و وارد مرحله بعدی میشوند.
✅ مرحله دوم: خشک کردن موها
آرایشگر بعد از شستن موها باید آنها را با حوله خشک کند بهگونهای که آب موها گرفته شود اما هنوز نمدار باشد. سپس باید با باد سرد سشوار، موها را خشک کند.
✅ مرحله سوم: استفاده از مواد مخصوص پروتیین تراپی
اکنون نوبت به زدن مواد مخصوص برای پروتئین رسانی به موها میرسد. در این مرحله باید مانند رنگ کردن مو این مواد بهصورت یکنواخت در لایههای موها پخش شود. برای پخش کردن مواد باید بهخوبی از ریشه تا انتهای موها ماساژ و فشار داده شود تا مواد بهتر به موها جذب شوند اما نباید مواد به پوست سر آغشته شود تا پوست سر تحریک نشود.
✅ مرحله چهارم: شستشوی مواد از موها و خشک کردن موها
با توجه به محصولی که در این روش استفاده میشود، مدت زمان نگهداری آن محصول روی موها با هم فرق دارد. معمولا بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول میکشد تا مواد کاملا جذب موها شوند. بعد از این مدت لازم است به موها اتوی مخصوص کشیده شود. سپس بعد از ۱۰ دقیقه استراحت اجازه میدهند مواد تثبیتکننده به مدت ۲۰ دقیقه روی موها بماند. بعد از این مرحله باید موها شسته شده و سپس اقدام به خشک کردن موها با باد سرد سشوار میکنند. برای اینکه نتیجه بهتری گرفته شود و برای متعادل کردن سطح رطوبت، به موها ماسک مو یا نرمکننده میزنند و بعد از شستشو خشک میکنند.
به این ترتیب شما صاحب موهایی صاف، نرم و درخشان خواهید شد. شما میتوانید با مشاهده فیلم آموزش پروتئین تراپی مو بیشتر با مراحل این روش آشنا شوید.
پروتئین تراپی مو در خانه
شاید گاهی دوست داشته باشید بدون اینکه به سالن آرایشی مراجعه کنید بخواهید در خانه با چند روش ساده موها را پروتئین تراپی کنید. اگرچه این روش ممکن است بهخوبی روشهای تخصصی سالنی تاثیرگذار نباشد ولی بد نیست این روش را نیز امتحان کنید. برای این کار میتوانید از سفیده تخم مرغ، ماسک مو روغن نارگیل، روغن آووکادو، روغن آرگان و ماسک مو موز که دارای بهترین پروتئین برای پروتئین تراپی در خانه هستند استفاده کنید.
روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد و میتوان از ترکیب مواد مختلف بهره برد. در یکی از روشهای آن از سفیده تخم مرغ و ماست استفاده میشود ابتدا آنها را باهم ترکیب کرده و خوب هم بزنید تا بتوانید خمیر یکدستی را آماده کنید. اگر موهای شما خیلی خشک یا آسیب دیده است، زرده تخم مرغ را هم به مواد بیفزایید. مخلوط مورد نظر را روی موها بزنید و ۲۵ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید. بعد از این مدت موها را با آب ملایم و شامپوی مناسب شستشو دهید.
بیشتر بخوانید: آموزش شینیون موی مجلسی
مدت ماندگاری پروتئین تراپی مو
مدت ماندگاری پروتئینرسانی به موها بسته به استفاده از روش سالنی یا خانگی و موادی که برای این روش مورد استفاده قرار میگیرد و میزان مراقبت، متفاوت است. مدت ماندگاری آن میتواند از چند هفته تا چند ماه متفاوت باشد. پروتئین تراپی مو تخصصی که در سالنهای زیبایی و آرایشگاهها صورت میگیرد معمولا بین سه تا شش ماه دوام خواهد داشت. مدت ماندگاری روشهای خانگی هم بین ۴ تا ۸ هفته است.
قبل و بعد از پروتیین تراپی مو چه باید کرد؟
برای گرفتن نتیجه بهتر لازم است قبل از پروتئین تراپی و بعد از آن مواردی رعایت شود که در زیر آنها را ذکر میکنیم:
➕ آمادگی قبل از پروتئین درمانی مو
پیش از انجام پروتئین تراپی باید موها را شستشو داده و تمیز کرد تا هیچ روغن یا سرمی روی موها باقی نماند. توصیه میشود با شامپوهای مخصوص موهای شکننده و خشک، موها را بشویید. بعد از شستن موها باید آنها را خشک کنید. برای این کار از حوله نخی و نرم استفاده کرده و برای گرفتن آب اضافی و خشک کردن موها بهصورت ضربهای عمل کنید.
➕ مراقبت های بعد از پروتئین درمانی مو
بعد از پروتئین تراپی باید به ماندگاری آن کمک کنید. به این صورت که:
- تا ۳ روز بعد از این درمان پروتئینی موها را نشویید.
- از بستن و جمع کردن موها در این سه روز بپرهیزید.
- موها نباید خیس آب یا عرق شود. در صورت خیس شدن یا عرق کردن موها بلافاصله آنها را با سشوار خشک کنید.
- در چند روز اول بعد از این روش، روی موها نخوابید.
- بهتر است از بالشی که برای خواب استفاده میکنید بالش نرم با روکش ساتن باشد.
- از شامپو، نرمکننده و رنگ موهای فاقد سولفات و بدون آمونیاک استفاده کنید چرا که شامپوهای نامناسب و سولفاتدار، کراتین موها را از بین میبرد.
قیمت پروتئین تراپی مو در سالن
قیمت پروتئین تراپی مو در سالن بسته به عوامل مختلفی متفاوت است؛ چرا که حجم موها و بلندی آنها و نوع موادی که برای این منظور استفاده میشود با هم فرق دارند. هزینه پروتیین تراپی مو برای موهای بلندتر و پرحجمتر بیشتر از موهای کوتاهتر است. هر چقدر موها بلندتر و پرحجمتر باشند به مواد بیشتری نیاز است و طبیعی است که روی قیمت آن تاثیر بگذارد.
همچنین کیفیت مواد مورد استفاده و برند آن عامل دیگری است که روی قیمت آن موثر است. هرچقدر کیفیت مواد بهتر باشد و نوع اصل در آن استفاده شود بالطبع گرانتر است و با استفاده از آن سلامت موها و پوست سر تضمین میشود و آسیبی به موها نمیرسد. اگر موهای شما در اثر رنگ و دکلره و استفاده از ابزار حرارتی ضعیف و شکننده شده است بهترین کار این است که با استفاده پروتئین درمانی مو آنها را احیا کنید. انواع شینیون مو روی موهای سالم بهتر و زیباتر اجرا میشود.
❓ سوالات متداول
- پروتئین تراپی مو چیست؟
در این روش درمانی با مواد مخصوص، موهای ضعیف و نازک یا زبر و خشک را احیا و بازسازی میکنند.
- تفاوت پروتئین تراپی و کراتین تراپی چیست؟
از تفاوتهای این دو روش میتوان به میزان صاف کردن موها اشاره کرد. کراتین تراپی برای صافی موها تا ۹۰ درصد کاربرد دارد. در پروتئین تراپی علاوه بر صافی ۶۰ درصد، موهای آسیبدیده احیا و ترمیم میشوند.
- انواع پروتئین تراپی کدامند؟
پروتئین تراپی در دو نوع مرطوبکننده و ترمیمکننده است.
- ماندگاری پروتئین تراپی مو چقدر است؟
در صورتیکه پروتئین تراپی در آرایشگاه و زیر نظر آرایشگر ماهر با استفاده از مواد باکیفیت انجام گیرد و شما هم نکات مراقبت از آن را رعایت کنید این تراپی مو بین سه تا شش ماه دوام خواهد داشت. مدت ماندگاری آن به روش خانگی بین چهار تا هشت هفته است.
دیدگاهتان را بنویسید